SUOLAPÄHKINÄKEKSIT |
SUOLAPÄHKINÄKEKSIT
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl suolapähkinöitä
Rouhi suolapäkinöitä hieman. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan siivilän läpi. Lisää suolapähkinät ja sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kumoa taikina muovikelmun päälle ja tee siitä pötkö. Sulje muovikelmu ja laita n. 30 min pakastimeen. Ota taikina pakastimesta ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele ne lähes uunipellin mittaisiksi tangoiksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta tangot pellille. Jätä tankojen väliin niin paljon väliä kuin se yhdellä pellillä on mahdollista. Painele tankoja hieman, että ne ovat noin 3 cm leveitä. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Leikkaa tangot heti kuumana vinoviipaleiksi. Säilytä rasiassa kuivassa paikassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti